نوبت دهی آنلاین 88029600
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/04/21 - 16:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4900
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نصب دریچه، داخل دریچه میترال، با روش غیر جراحی برای اولین بار در کشور و در مرکز قلب تهران

استاد دکتر علی محمد حاجی زینعلی معاون آموزشی مرکز قلب، در مصاحبه ای از ایجاد بخش آموزشی برای نصب اینگونه دریچه ها در این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز قلب تهران روز دوشنبه 20 تیر 1401 در یک روش کاملا پیشرفته نصب دریچه، داخل دریچه میترال توسط دکتر زینعلی و تیم همراه انجام شد.
دکتر علی محمد حاجی زینعلی معاون آموزشی مرکز قلب تهران در مصاحبه ای با خبرنگار روابط عمومی گفت: با تشکر از همه همکاران عزیزی که کمک کردند امروز این پروسیجر سخت امروز انجام شودکه اولین بار در مرکز قلب تهران انجام میشود. ما نصب دریچه های قلبی به روش غیر جراحی در پوزیشنهای مختلف دریچه قلب را قبلا انجام داده بودیم نزدیک به 10 سال ما اولین مرکزی بودیم که TAVI را انجام دادیم، یعنی کارگذاری دریچه در پوزیشن آئورت و بعد از آن در پوزیشنهای  دیگر مثل "پولمونر" را انجام دادیم و یک تکنیکی هست به اسم valve in valve زمانی که بیمارانی هستند که جراحی قلب شده اند یا دریچه مصنوعی دارند و امکان مجدد جراحی دریچه برایشان میسر نیست و پرخطر می باشد، جراحان به ما معرفی میکنند که این بیمار برای دومین یا سومین بار نمیتواند جراحی شود و در صورت امکان دریچه ای به بیمار اضافه شود.
ما به همراه دکتر عباسی و دکتر صاحب جمع در سالهای گذشته کارگذاری دریچه در پوزیشن تریکوسپید، آئورت و پولمونر را انجام داده بودیم، در پوزیشن میترال با کمک جراحان محترم از طریق آپکس دریچه را می گذاشتیم و باز یک جراحی کوچک بود یعنی نوک قلب باز میشد و ما دریچه را کار میگذاشتیم . کاری که امروز کردیم کاملا بدون جراحی بود یعنی ما از طریق ورید رفتیم سپتوم را سوراخ کردیم، بالن زدیم و بعد دریچه میترال جدید را در دریچه میترال جراحی شده قبلی، جا گذاشتیم و این کاملا اینترونشنال بود و نیاز به هیچ گونه جراحی نداشت و بیمار فقط جای یک شیت روی پایش می ماند و نیمساعت بعد از پروسیجر بیدار است و در حقیقت مثل این است که یک عمل "ریدو" انجام شده و یکساعت بعد بیمار کاملا بیدار و سرحال است.
وی در ادامه گفت: ما در مرکز قلب تهران تقریبا در پروسیجرهای advanced ، پیشقدم بودیم. از دهه 80 و در سال 83 ما اندوواسکولار را راه انداختیم الان از حدود 10سال پیش structural heart intervention یا مداخلات ما بر روی دریچه ها و ساختمان قلب، که بطور پراکنده در دریچه های قلب انجام دادیم که نزدیک به 300 مورد هم شده است. الان میخواهیم یک بخش structural heart intervention راه بیاندازیم. معمولا اول یکنفر انجام میدهد، سپس دو نفر انجام میدهند و بعد دریچه های مختلف هستند، گروه اکو و تصویربرداری درگیر میشوند. ما الان به دانشگاه و وزارتخانه اعلام کرده ایم که برای اولین بار در ایران و در مرکز قلب تهران ما بخش structural heart intervention خواهیم داشت که از سراسر کشور اعضای هیئت علمی و اساتید سایر دانشگاه ها بیایند و آموزش ببینند. چون خیلی پیشرفته است و برای فلوشیپ ها و رزیدنت ها نیست، ما در این بخش هم آموزش را به زودی راه می اندازیم و از دانشگاه مشهد و تبریز و شیراز همکاران ما می آیند و در این بخش این کارگذاری ها را آموزش می بینند.
این فوق تخصص قلب و عروق افزود: هدف ما اینست که یک بخش آموزشی پیشرفته در کشور ایجاد شود و فکر میکنم مسئولیت مرکز قلب تهران و مراکز بزرگ همین است که گام به گام جهان به جلو بروند. الان در کلینیکهای آمریکا و اروپا این بخش Structural heart intervention جدا است و ما در ایران تابحال نداشتیم البته با تجربه 10 ساله ای که کسب کردیم میتوانیم این بخش را راه اندازی کنیم.

  • گروه خبری : دستاوردهای علمی
  • کد خبر : 227635
سید محسن  اسماعیلی
تهیه کننده:

سید محسن اسماعیلی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه